Projekti 2014.

 

Udruga mladih „Mladih u EU“ , kroz 2014. godinu završila je provedbu sljedećih projekata:

Projekt: „Otkrij poduzetnika u sebi“

Nositelj projekta: Udruga mladih „Mladi u EU“
Partneri: CEDRA Split i HZZ Šibenik
Ciljna skupina: Mladi nezaposleni od 18 – 30 godina sa područja Šibensko-kninske županije
Mjesto provedbe projekta: Gradovi Šibenik i Knin, Šibensko – kninska županija
Trajanje projekta: Od 01.rujna 2013. do 01.rujna 2014.
Opći cilj: Educirati mlade ljude sa područja Šibensko – kninske županije o poduzetništvu i samozapošljavanju.

Kratki opis: Projekt pod nazivom „Otkrij poduzetnika u sebi“ financiralo je Ministarstvo socijalne politike i mladih. Projekt se provodio na području Šibensko – kninske županije, u gradovima Šibeniku i Kninu. Navedeni projekt obrađivao je temu o mladim poduzetnicima i samozapošljavanju mladih. U sklopu projekta održana su predavanja i radionice na području gradova Knina i Šibenika. Tiskane su brošure na temu ”Otkrij poduzetnika u sebi!” u kojima se poticao razvoj poduzetništva i samozapošljavanja sa svim bitnim informacijama za pokretanje poduzetničke ideje.


Projekt: „Društvo građana – povećanje vidljivosti i utjecaja udruga civilnog društva i građana u procesu donošenja odluka“

Nositelj projekta: Udruga „ZvoniMir“
Partneri: Udruga mladih „Mladi u EU“, Ekološka udruga „Krka“ Knin, Grad Knin
Ciljna skupina: Jedinice lokalne uprave gradova Šibenika, Knina i Drniša, jedinice regionalne uprave Šibensko-kninske županije, organizacije civilnog društva u Šibensko-kninskoj županiji, lokalni mediji u Šibensko-kninskoj županiji, građani Šibensko-kninske županije, građani Knina, Šibenika i Drniša
Mjesto provedbe projekta: Grad Šibenik, Knin i Drniš, Šibensko – kninska županija
Trajanje projekta: Od 13.studenog 2013. do 12.studenog 2014.Opći cilj: Jačanje uloge udruga civilnog društva u Šibensko-kninskoj županiji radi njihova aktivnijeg doprinosa uravnoteženom socio-ekonomskom razvoju.

Kratki opis: Projekt pod nazivom „Društvo građana – povećanje vidljivosti i utjecaja udruga civilnog društva i građana u procesu donošenja odluka“ financiran je sredstvima EU. Projekt se provodio na području Šibensko – kninske županije, u gradovima Šibeniku, Kninu i Drnišu. U sklopu projekta, Udruga mladih „Mladi u EU“ izradila je web stranicu www.drustvo-gradjana.hr , Facebook stranicu i Twitter stranicu. Udruga je pomogla u izgradnji lokalnih i regionalnih tematskih mreža te u provedbi javnih konzultacija s građanima.


Projekt: „Pazi što klikaš !“

Nositelj projekta: Udruga ZvoniMir
Partneri: Udruga mladih „Mladi u EU“
Ciljna skupina: Učenici 8. razreda osnovnih škola gradova Šibenika, Drniša i Knina.
Mjesto provedbe projekta: Gradovi Šibenik, Knin i Drniš, Šibensko – kninska županija
Trajanje projekta: Od prosinca 2013. do kolovoza 2014. godine.
Opći cilj: Prevencija elektronskog nasilja nad djecom te edukacija

Kratki opis: Projekt pod nazivom „Pazi što klikaš !“ je financiran od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Projekt se provodio na području Šibensko – kninske županije, u gradovima Šibeniku, Kninu i Drnišu. Kroz provedbu projekta provedene su radionice/predavanja po školama, anketni upitnici s ciljem ispitivanja učenika o suočavanju s ovim problemom, te je postavljena aplikacija koja upozorava na nasilne sadržaje. Tiskane su brošure i letci koji upozoravaju na nasilje putem interneta i informiraju o načinima zaštite i prijave istog.


Projekt: „Dohvati EU programe“

Nositelj projekta: Udruga mladih „Mladi u EU“
Ciljna skupina: Mladi u dobi od 18 do 29 godina
Mjesto provedbe projekta: Šibensko – kninska županija
Trajanje projekta: Od 01.04. 2014. do 31.12.2014. godine
Opći cilj: Informirati i educirati mlade o načinu prijave na EU programe te povećati stopu korištenja EU programa za mlade na području grada Šibenika.

Kratki opis: Projekt pod nazivom „Dohvati EU programe“ financiran je od strane OTP banke, HBOR-a, Turističke zajednice grada Šibenika te Gradskog parkinga Šibenik. Projekt se provodio na području grada Šibenika i Šibensko – kninske županije. U sklopu projekta održane su radionice i info pultovi a dobivene informacije dalje su proslijeđene putem info točaka na Veleučilištu i u Udruzi. Izrađena je baza korisnika i newslettera kako bi što uspješnije mlade informirali o svim novostima EU programa.


Akcija: „Zajedno za čišći Šibenik“

Nositelj akcije: Udruga mladih „Mladi u EU“
Ciljna skupina: Mladi – opća populacija
Mjesto provedbe projekta: Šetnica uz Kanal sv. Ante i naselje Zablaće
Trajanje projekta: Od 15. srpnja do 15. listopada 2014.godine
Opći cilj: Očistiti šetnicu i naselje Zablaće od različitog otpada te odlomljenih suhih grana

Kratki opis: Građansku akciju „Zajedno za čišći Šibenik“ financirala je Zaklada „Kajo Dadić“ iz Splita. Akcija se provodila na području novosagrađene šetnice i naselja Zablaće kroz mjesece kolovoz i listopad 2014. godine. U sklopu akcije, održani su info pultovi na šetnici i u naselju Zablaće putem kojih su mještanima podijeljeni letci i eko vrećice, te su pozvani na volontiranje i brigu za svoje mjesto, kao i očuvanje samog okoliša.